Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dit weekend geen treinverkeer op Sloterdijk en Centraal: "Nu heb ik vertraging, vervelend"

8 oktober 2021, 16.15 uur · Aangepast 11 oktober 2021, 10.57 uur · Door Redactie i.s.m. Amsterdam Bereikbaar

De komende jaren werkt ProRail aan het spoor in en rond Amsterdam. De perrons worden verlengd, wissels worden vervangen en er wordt gewerkt aan de bovenleidingen. Door voorbereidende werkzaamheden rijden er dit weekend geen treinen van en naar Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal.

AT5

ProRail woordvoerder Jeroen Wienen vertelt over de aanpak van het station: "Wij gaan hier onder andere aan de bovenleidingen werken en de perrons verlengen. Dit doen wij zodat er meer treinen kunnen komen, maar ook om meer ruimte te creëren voor reizigers."

Quote

Ja, het is altijd vervelend, maar als het een goede reden heeft dan moeten ze het maar doen"

treinreiziger

Door de werkzaamheden rijden er op station Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal dit weekend geen treinen. De treinreizigers die wij spreken hebben over het algemeen begrip voor de situatie. "Ik heb er nu even last van, maar misschien kom ik in de toekomst juist sneller op mijn eindbestemming", vertelt een student. Een andere reiziger vult aan: "Ja, het is altijd vervelend, maar als het een goede reden heeft dan moeten ze het maar doen." Toch is niet iedereen er over te spreken: "Dit weekend moet ik via Schiphol en nu heb ik vertraging, vervelend", aldus een teleurgestelde reiziger. 

Opnieuw geen treinen in november 

Het eerste weekend van november zullen er opnieuw veel werkzaamheden plaatsvinden op de stations waarbij  opnieuw het treinverkeer plat ligt. "Er worden wissels vervangen aan het spoor en tussen die wissels wordt nieuw spoor gelegd", vertelt woordvoerder Wienen. Het komende jaar zullen er nog meer werkzaamheden zijn, maar dit is ook hard nodig: "De toenemende groei van reizigers moet goed worden opgevangen. Daarom wordt het spoor vernieuwd en worden de stations groter gemaakt." 

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op amsterdambereikbaar.nl