Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Grootste nachtmerrie voor een dj: de dag voor ADE je USB-sticks verliezen

13 oktober 2021, 17.35 uur · Aangepast 14 oktober 2021, 08.20 uur · Door Hedwig Goudsmit

Als Dj Grimix met zijn moeder ergens gaat eten, wordt de ruit van zijn auto ingetikt. Zijn tas met zijn laptop, harde schijf en koptelefoon zijn weg, maar het ergste van alles zijn de USB-sticks die zijn meegenomen. Dj Grimix treedt namelijk meerdere keren op tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), dat een dag later begint. "Ik denk dat elke dj deze pijn wel kan voelen."

"Houd mijn laptop, houd alles, maar geef alsjeblieft mijn USB-sticks terug", aldus dj Grimix. "Jaren aan werk staat erop. Dat is niet betaalbaar. Dat is niet te vervangen, en ook mijn backup die zat daarin. Dat is hetgeen wat mij het meest pijn doet. Ik kan ook wel zeggen dat ik er niet goed van heb geslapen."

Beloning

Hij heeft er zelfs een beloning voor over. "Dat klinkt gek; een beloning voor het stelen van mijn spullen, maar als het moet om iemand zo ver te krijgen dat die het teruggeeft, dan doe ik dat", zegt de dj. "Ik kan veel muziek terugzoeken, maar het zijn duizenden nummers die niet allemaal terug te vinden zijn. Sommige heb ik gekregen van grote artiesten, of van artiesten die nu niet meer artiest zijn. Die nummers had ik als iets unieks... Dat ben ik nu gewoon kwijt."
Quote

"Houd mijn laptop, houd alles, maar geef alsjeblieft mijn USB-sticks terug"

DJ Grimix

"Niet slim"

De dj laat weten dat het niet het meest slimme idee was om de spullen in de auto te laten, "maar ja, ik dacht een uurtje onder de stoel, in een auto, in een Q-park in Amstelveen dat moet wel kunnen. Normaal gesproken doe ik dat nooit, en nu is het toch mis gegaan."

Cloud

Ook zijn de nummers niet opgeslagen in een cloud. Dj Grimix gebruikte een programma dat niet in de Apple Store stond. Daardoor is het programma niet automatisch naar de cloud gegaan, waar hij nu de prijs voor betaalt. "We gaan er als nog een feest van maken. We hebben er twee jaar naar uitgekeken, en ADE blijft speciaal."
Dj Grimix hoopt dat als iemand de USB-sticks terug wil geven, of als iemand iets heeft gezien, ze dan contact met hem opnemen: "Je kan mailen naar [email protected] Ik zou het enorm waarderen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938