Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Drie verdachten opgepakt voor overval op telefoonwinkel Bijlmerplein

19 oktober 2021, 09.00 uur · Aangepast 19 oktober 2021, 16.28 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor het plegen van een overval op een winkel van T-Mobile op het Bijlmerplein. De overval vond vorige week dinsdag plaats.

Leden van het arrestatieteam vielen gisterochtend rond 6.00 uur drie woningen binnen. Van deze drie verdachten is een minderjarig. De andere twee zijn 18 en 20 jaar oud. 

Dure telefoons te koop voor weinig

Ook is er een vierde verdachte (18 jaar oud) opgepakt voor vuurwapenbezit. Zijn rol bij de overval wordt nader onderzocht. Alle verdachten komen uit Amsterdam en zijn opgepakt in Zuidoost. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten. 

De recherche heeft tijdens de doorzoekingen van de woningen steekwapens en een vuurwapen aangetroffen. Ook zijn er twee gestolen scooters gevonden. 

De buit is niet teruggevonden. Volgens politiewoordvoerder Margareth Bannor zou het zomaar kunnen dat die te koop wordt aangeboden op internet: "Als je dure telefoons ziet die voor weinig te koop staan hopen we dat burgers contact opnemen met 0800-8844."

KPN

Een paar dagen na de overval op de winkel van de T-Mobile werd ook een winkel van KPN op het Bijlmerplein overvallen. Of de opgepakte verdachten met die overval te maken hebben is nog niet bekend. 

De buit is nog niet terecht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938