Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Lange rijen voor Johan Cruijff Arena voor duel tegen Dortmund

19 oktober 2021, 20.27 uur · Aangepast 19 oktober 2021, 22.43 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een deel van de supporters die de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Dortmund wilde  volgen stond vanavond lang te wachten op de Johan Cruijff Boulevard. 

Bij de wedstrijd mogen 55.000 toeschouwers aanwezig zijn. Dat is de volledige capaciteit van de Johan Cruijff Arena. Door het loslaten van de anderhalve meter afstand mag het normale aantal supporters namelijk weer naar binnen. 

Stil

Op Twitter staan verschillende berichten over de drukte. "Lekker hoor .. nog nooit meegemaakt", laat iemand weten. Een andere supporter: "Wanorganisatie bij de ingang van de Johan Cruijff Arena! Rij staat al een half uur stil."

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat er een aantal storingen bij de controlepunten optraden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van die storingen was.

Quote

"Het is aan ons om te zorgen dat dit bij volgende wedstrijden niet meer voorkomt"

woordvoerder ajax

"Wij vinden het erg vervelend voor de mensen die lang hebben moeten wachten", laat de woordvoerder weten. "Op het moment dat er afgetrapt werd waren ruim 50.000 mensen binnen, dus bijna iedereen was uiteindelijk op tijd in het stadion. Het is aan ons om te zorgen dat dit bij volgende wedstrijden niet meer voorkomt."

App

Meerdere supporters schrijven dat er problemen waren met de Ajax-app waarin de tickets te vinden zijn. Zo zou de app door een slechte verbinding rond de Arena, wat komt door de drukte, niet goed werken. Ajax-Fancare riep supporters op om tickets in dat geval te downloaden via de site van Ajax, maar ook dat zou niet hebben gewerkt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938