Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Overval op brillenwinkel Gelderlandplein, medewerker bedreigd met steekwapen

23 oktober 2021, 13.55 uur · Aangepast 24 oktober 2021, 09.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een brillenwinkel bij het Gelderlandplein in Buitenveldert is vanmiddag overvallen. Daarbij zijn meerdere brillen van dure merken buitgemaakt. Begin dit jaar werd er bij dezelfde zaak ook al een ramkraak gepleegd. 

Inter Visual Studio

De overval gebeurde rond 13.00 uur aan de Arent Janszoon Ernststraat. Een medewerker van de zaak was bezig om een klant te helpen toen twee mannen in dronkere kleding die winkel binnen stormden. Ze eisten direct meerdere brillen. Onder dreiging van steekwapens namen de daders meerdere brillen van dure merken mee. Niemand raakte hierbij gewond.

De daders vertrokken met hun buit op een blauwe scooter in de richting van de Van Leijenberghlaan. Meerdere agenten hebben gezocht naar de daders. Daarbij werden ook enkele politiehonden ingezet. Ook is een Burgernetmelding uitgezet met een signalement van de daders.

De overval is de zoveelste in een reeks winkelovervallen. Afgelopen vrijdag werd een telefoonwinkel aan het Bijlmerplein overvallen. Dit was de derde overval op het Bijlmerplein in tien dagen. Voor de overval van 12 oktober zijn drie verdachten aangehouden. Een van deze verdachte was minderjarig. De anderen waren 18 en 20 jaar oud.

De ramkraak eerder dit jaar - Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Ramkraak

In maart van dit jaar werd er een ramkraak gepleegd op de zaak. Die nacht werden ook meerdere exclusieve brillen meegenomen. De voorgevel van de winkel had flinke schade.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938