Start van hoofdcontent

Stad

nl

Horecadeel Kriterion moet dicht vanwege slechte controle QR-code

19 november 2021, 11.50 uur · Aangepast 19 november 2021, 13.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het horecagedeelte van studentenbioscoop Kriterion wordt op last van de gemeente gesloten. Het bioscoopgedeelte blijft wel open. De sluiting is vanaf morgen en geldt voor een week. 

Handhavers van de gemeente constateerden drie overtredingen en dat is volgens de regels genoeg om het horecagedeelte te sluiten. Kriterion maakte in september een bericht op Facebook duidelijk niet te controleren op de QR-code. De bioscoop kreeg toen een waarschuwing. "Vervolgens hebben we zo goed als het kon coronatoegangsbewijzen van onze bezoekers gecontroleerd", zei het bestuur eerder deze week. Het bestuur van de bioscoop kondigde eerder deze week al aan bezwaar aan te tekenen tegen het besluit.

Naast de sluiting van Kriterion zijn er aan negen andere zaken waarschuwingen uitgedeeld. Drie andere ondernemers hebben een tweede en laatste waarschuwing gehad, de zogeheten 'last onder bestuursdwang'. Als ze nog eens tegen de lamp lopen, dan moeten ook zij sluiten. In totaal zijn er in de afgelopen week 695 controles uitgevoerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938