Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onderwijzers, agenten en zorgmedewerkers krijgen voorrang bij nieuwbouw Oostenburg

22 november 2021, 12.13 uur · Aangepast 22 november 2021, 12.23 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers krijgen voorrang bij het toewijzen van sociale huurwoningen op Oostenburg. Ook starters tot 28 jaar maken meer kans. De oplevering van de appartementen staat gepland voor volgend jaar maart.

Syntrus Achmea

Het gaat om 136 studio's met een vloeroppervlakte tussen de 33 en 41 vierkante meter. De appartementen beschikken tevens over een terras of een gezamenlijke daktuin. De huur bedraagt 728 euro per maand.

"In principe hebben wij de volledige vrijheid in de verhuur van deze woningen”, zegt Annemarie Maarse, van  verhuurder Syntrus Achmea. "Maar we kiezen er bewust voor om deze groepen voorrang te geven. Ook wij vinden het heel belangrijk dat mensen met een sleutelberoep, zoals leerkrachten, verpleegkundigen en agenten, in de stad kunnen wonen, dichtbij hun werk."

Het stadsbestuur probeert al langer onderwijzers en zorgmedewerkers in de stad te helpen aan een woning. Vorig jaar lukte het de gemeente om 140 van hen met een voorrangsregeling in een woning in de stad te plaatsen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938