Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Amsterdamse verdachte drillrapmoord Scheveningen geeft zichzelf aan tijdens livestream

23 november 2021, 12.35 uur · Aangepast 24 november 2021, 09.05 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De voortvluchtige Tyrece B., leider van drillrapgroep '73 De Pijp', heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De politie zocht de drillrapper vanwege verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij van de 19-jarige Rotterdammer Cennethson 'Chuchu' Janga op de Pier in Scheveningen, vorig jaar augustus. 

Beeldbewerking AT5

Tyrece B. liet op een livestream op Instagram zien dat hij aanwezig was met twee andere mannen bij het politiebureau om zichzelf aan te geven.  "Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden", zegt een van de mannen tegen een agent aan de receptie. "Dit is het laatste man. Deze gast heeft het lang volgehouden", zegt de ander. 

Brood met kaas

"We zijn er", zegt B. terwijl een agent zijn ID kopieërt. Ze lachen wat en hangen tegen de balie van het politiebureau aan. "Brood met kaas ga je eten pa", zegt één van de mannen die mee is lachend. 

Tijdens het wachten bespreken de drie met iemand die inbelt in de livestream wat er gebeurt. "Ik zeg je eerlijk,  zou het niet doen. Ik zou gewoon chillen tot ze me pakken man", vertelt één van de mannen. Op de vraag waarom B. zichzelf aangeeft komt geen antwoord. De politie zegt daarna dat de livestream uit moet.

Tekst gaat door onder foto.

Livestream van Tyrece B.

Dodelijke steekpartij

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Pier in Scheveningen op 10 augustus 2020. De steekpartij vond plaats bij een confrontatie tussen drillrapgroepen '73 De Pijp' uit Amsterdam en '24' uit Rotterdam. De twee frontmannen zouden ruzie hebben gehad. 

Volgens het Openbaar Ministerie escaleert het conflict als Tyrece B. door een Rotterdammer wordt vastgepakt. De Rotterdammer zou ook een greep doen naar het tasje van B., waar mogelijk een vuurwapen in zou zitten. Van B. zijn op social media beelden opgedoken waarop te zien is dat hij in Scheveningen met een vuurwapen rondliep.

Elf jaar cel

Eerder deze maand werden twee 21-jarige drillrappers veroordeeld tot elf jaar cel voor de dood  van 'Chuchu'. Eén van de twee heeft het slachtoffer met een groot mes in zijn hart gestoken en zo de dodelijke steekwond veroorzaakt. De andere verdachte stak de man met een mes in zijn buik.

Tyrece B. wordt op donderdag 25 november aan de rechter-commissaris voorgeleid.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938