Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Nieuwe coronavariant: vanaf 12.00 uur vliegverbod voor vluchten uit zuidelijk Afrika

26 november 2021, 11.07 uur · Aangepast 26 november 2021, 13.15 uur · Door Doron Sajet

Er komt een vliegverbod voor vluchten uit de zuidelijke landen van Afrika. Dat heeft demissionair minister De Jonge gezegd, vlak voor aanvang van de ministerraad. Reden zijn de zorgen van een nieuwe variant van het coronavirus.

Een Boeing 777-200 van KLM op de D-pier van Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Nederland heeft via Schiphol een rechtstreekse verbinding met Kaapstad en Johannesburg in Zuid-Afrika. Voor reizigers uit die steden komt een quarantaineverplichting en een dubbele testplicht. Voor 12.00 uur vanmiddag komen er nog twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika aan.

Er gold al een inreisverbod vanuit Zuid-Afrika voor passagiers die niet uit landen in de EU komen. Tot nu moesten reizigers uit Zuid-Afrika gevaccineerd, genezen van corona of van te voren getest zijn. Bovendien werden extra coronatests geadviseerd.

Vanochtend zijn twee vluchten uit Zuid-Afrika aangekomen op Schiphol. De passagiers wachten nog op toegang tot het gebouw. De GGD Kennemerland heeft direct maatregelen genomen en medewerkers zullen passagiers voor de paspoortcontrole checken op het virus.

De passagiers wachten nog op toegang tot het gebouw. Dat duurt naar verluidt tot zeker 17.00 uur

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938