Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Slachtoffer schietpartij Oost is voorbijganger die kwam aanrijden

29 november 2021, 17.20 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De man die gisteravond gewond raakte bij een schietpartij in Oost, is een voorbijganger die op zijn scooter kwam aanrijden tijdens een beroving van een andere man. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 23.00 uur liep een 21-jarige man op het fietspad 'Weesperzijde' uit de richting van Diemen richting het Amstelstation. Ter hoogte van het viaduct van de A10 werd hij door twee jongens op een scooter met een vuurwapen bedreigd. Ze eisten daarbij zijn telefoon en geld.

Op dat moment kwam een 31-jarige man op een andere scooter aanrijden. De 21-jarige man rende richting de scooter om hulp te vragen. Toen de scooterrijder bij de man wilde stoppen, werd de bestuurder beschoten. Hij werd door het schot geraakt en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. De politie heeft naar de twee gezocht, maar heeft hen niet aangetroffen. Forensische Opsporing heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan en een aangetroffen huls in beslag genomen. De man die beroofd werd, bleef ongedeerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938