Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nikita Tromp eerste beste jonge voetbalster van Europa: "Erkenning voor zowel Nikita als Ajax"

5 december 2021, 11.00 uur · Aangepast 5 december 2021, 13.31 uur · Door Najim El Yarchouhi

Ze is de eerste jonge voetbalster die zich officieel "beste van Europa" mag noemen. Nikita Tromp (19). De mannelijke versie van deze prijs bestaat al sinds 2003 en werd toen gewonnen door, destijds ook speler van Ajax, Rafael van der Vaart. Amsterdam heeft hiermee wederom geschiedenis geschreven.

AT5

De prijs werd dit jaar op het 'European Women’s Football Gala' voor het eerst uitgereikt. De aanvaller van de Ajax Vrouwen 1 heeft de onderscheiding in Barcelona in ontvangst genomen. "Als je bij het Nederlands Elftal onder 17 topscoorder wordt en ook de stap naar Ajax maakt, dan denk ik wel dat je die prijs kan winnen", aldus Nikita. 

Sinds vorig seizoen is de nu 19-jarige Tromp al een belangrijke speler bij de Ajax Vrouwen. In haar eerste volledige seizoen in Amsterdamse dienst kwam ze tot twaalf doelpunten in twintig wedstrijden. Dat Tromp uiterst makkelijk tot scoren komt, bewees ze ook toen ze in 2019 Vivianne Miedema als topscorer van Oranje onder 17 afloste. Het record voor meeste doelpunten in één interland-seizoen staat nog altijd op haar naam.

Quote

"Een heel mooie erkenning voor zowel Nikita als Ajax"

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen

Nikita is blij dat het vrouwenvoetbal steeds serieuzer wordt genomen. "Het wordt steeds professioneler, je kan ervan leven, in ieder geval bij Ajax kan je ervan leven."  

Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen, is blij met de waardering voor de aanvaller. "Een heel mooie erkenning voor zowel Nikita als Ajax." Dat Nikita bij het talententeam kwam en zichzelf opwerkte tot een speler van het eerste team, is volgens Koster het bewijs dat zij een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938