Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Beelden van in Oost begonnen achtervolging: "We zitten op 200 kilometer per uur"

2 december 2021, 18.56 uur · Aangepast 2 december 2021, 21.05 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Youtube / Politie Landelijke Eenheid

De politie heeft beelden vrijgegeven van de achtervolging die eind vorig jaar ontstond in Oost. De auto die achtervolgd werd kon uiteindelijk pas bij het Brabantse Ulvenhout worden klemgereden. 

De automobilist reed zonder licht door de stad en werd daarom door agenten gecontroleerd. Omdat de auto, met Frans kenteken, niet geregistreerd was wilden ze het voertuig in beslag nemen. De bestuurder was het daar niet mee eens en ging er op hoge snelheid vandoor, zo was op deze video te zien

De automobilist reed na het wegrijden ook zonder verlichting op de snelweg. "Aan de voorkant blijft hij af en toe seinen als hij mensen inhaalt", zegt een agent die bij de achtervolging betrokken was in de video van de politie. "We zitten nog steeds op 200 kilometer per uur en zitten op rijstrook 1."

In de video zijn ook beelden van de politiehelikopter verwerkt. Te zien is dat een auto van de Dienst Speciale Interventies de Franse auto uiteindelijk kan klemrijden. Doordat de agenten in andere politieauto's een het andere verkeer tegenhouden, kunnen de man en vrouw uit de auto gehaald worden.

De politie heeft de auto in beslag genomen. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt, het is niet bekend of hij een geldboete moest betalen of de gevangenis in moest. 

Zo begon de achtervolging in Oost:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938