Start van hoofdcontent

Stad

nl

Elke zaterdagochtend hardlopen in het Amsterdamse Bos: "Anders zit je op de bank snoepjes te eten"

4 december 2021, 13.30 uur · Aangepast 5 december 2021, 02.14 uur · Door Najim El Yarchouhi

Wekelijks wordt er in verschillende steden wereldwijd op zaterdagochtend om 09.00 uur een 5 kilometer run gehouden. Sinds kort doen zo'n tachtig renners dat ook iedere zaterdag in het Amsterdamse Bos.

De Parkrun is een gratis evenement en wordt volledig georganiseerd door een groep vrijwilligers. Iedereen is welkom en de run is ook geschikt voor buggy's, honden en kinderen vanaf 5 jaar. In Amsterdam vond vorig jaar maart in het Amsterdamse Bos de eerste Parkrun plaats, helaas moesten ze na een week al stoppen door de coronamaatregelen. "Na heel lang gestopt te zijn, zijn we nu gelukkig weer tien weken begonnen", zegt vrijwilliger Judith Huisman.

Wekelijks staan er nu gemiddeld tachtig deelnemers aan de start en er is ruimte genoeg voor nog veel meer renners. Huisman staat samen met een groep vrijwilligers bij het start- en finishpunt en op verschillende plekken langs de route staan mensen om de hardlopers in goede banen te leiden.

Quote

"Parkrun is internationaal een fenomeen dat in Nederland nog niet erg bekend is"

Caroline Coleman, vrijwilliger

Eén van de renners staat wekelijks aan de start. Of de kou en nattigheid hem tegenhoudt? "Nee,de regen heeft meer zuurstof. Ik ren vaak alleen, maar samen met anderen is toch wat gezelliger." Vrijwilliger Caroline Coleman denkt dat dit concept veel Amsterdammers aan kan spreken.

Wanneer je je aanmeldt via de site, ontvang je een barcode en wordt je tijd geregistreerd. Op je persoonlijke Parkrun pagina worden wekelijkse je prestaties bijgehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938