Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oscar Hammerstein wil voor VVD de raad in: "We moeten het stadsbestuur op de hielen zitten"

18 december 2021, 07.15 uur · Door Ronald Olsthoorn

De advocaat in ruste gaat het opnieuw proberen in de politiek. Hammerstein staat voor de VVD op nummer 6 van de kieslijst en maakt daarmee grote kans op het raadslidmaatschap.

"Al die praatjes die we de afgelopen jaren hebben gehad, die zijn wel goed, maar er gebeurt niks", zegt hij in gesprek met AT5  in zijn appartement aan de Keizersgracht.

Vanaf de zijlijn liet de 67-jarige Hammerstein de afgelopen jaren geen mogelijkheid onbenut om zijn onvrede uit te spreken over de linkse coalitiepartijen en hun beleid. Nu wil de geboren Rotterdammer dus zelf gaan deelnemen aan het politieke bedrijf: "Op het eind van je leven word je afgerekend op wat je voor andere mensen hebt gedaan. En volksvertegenwoordiger zijn, is proberen iets goeds te doen voor mensen." 

Maar waar Hammerstein is, is de controverse nooit ver weg. In ieder geval lijkt de mondige Amsterdammer niet direct in de wieg gelegd om zich te schikken naar de fractiediscipline. "Dat is inderdaad eigenlijk niks voor mij, maar als je het maar van tevoren weet is het niet erg." 

Hammerstein in 2000 aan het werk in het gerechtshof aan de Prinsengracht
Quote

"Je mag dingen wel scherp stellen, dan luisteren mensen beter"

Kanidaat-raadslid voor de vvd oscar hammerstein

Ook denkt hij dat zijn recente tweets, waarin Amsterdam volgens hem op weg is het nieuwe Kabul te worden en hij de GroenLinks-fractie vergelijkt met de Taliban, niet aan samenwerking met andere partijen in de weg staan. "Je mag dingen wel scherp stellen, dan luisteren mensen beter en begrijpen ze beter wat je bedoelt, maar de uitvoering kan alleen maar als je met andere mensen samenwerkt, ook met GroenLinks.

Vuilnis en veiligheid

Het zal niet verbazen dat Hammerstein met twee speerpunten de campagne in gaat: schone straten en veilige straten. De vervuiling van de stad is al jaren een doorn in het oog van het kandidaat-raadslid die AT5 ook vandaag weer meeneemt op een van zijn bezemrondjes door de buurt.

De laatste klus als advocaat voor zijn pensionering, Hammerstein was na de moord op Derk Wiersum enige tijd de nieuwe, anonieme raadsman van kroongetuige Nabil B. Dit heeft hem naar eigen zeggen nog meer de ogen doen openen over de precaire veiligheidssituatie van de stad. "Een hoop mensen weten misschien wel een beetje wat hier allemaal aan de hand is, maar als je er zo intensief mee bezig bent geweest, dan schrik je je werkelijk dood." 

Hammerstein heeft de containers in zijn buurt geadopteerd

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938