Start van hoofdcontent

Stad

nl

Volg vandaag het Sportgala van Amsterdam bij AT5

20 december 2021, 19.05 uur · Aangepast 20 december 2021, 20.50 uur · Door Redactie i.s.m. Topsport Amsterdam

Welke Amsterdamse sporters vallen vandaag in de prijzen tijdens het Sportgala van Amsterdam 2021? In samenwerking met Topsport Amsterdam zendt AT5 het Sportgala uit vanaf 19.10 uur. Bekijk de livestream op deze pagina. 

Geheel in lijn met het bijzondere sportjaar vindt de uitreiking dit jaar ook in een bijzondere vorm plaats.  Door de huidige coronamaatregelen worden de Fanny’s, de Amsterdamse Pluim en de Paulien van Deutekom Award in een televisie-uitzending bekend gemaakt. Tevens zullen alle Amsterdamse kampioenen en internationale medaillewinnaars worden geëerd.

Prijzen & genomineerden

Tijdens het gala worden de Fanny’s uitgereikt, vernoemd naar viervoudig olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen. Deze beste Amsterdamse sporters worden gekozen in de categorieën Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Coach en Talent.

Tijdens de avond wordt ook de Paulien van Deutekom Award uitgereikt aan de Amsterdamse sporter die een persoonlijke groei heeft doorgemaakt, zowel binnen als buiten het veld. Daarnaast krijgt de Amsterdamse organisatie met het beste sportaanbod voor chronisch zieken en lichamelijk beperkte sporters de Amsterdamse Pluim.

Op 4 november werd bekend welke Amsterdamse sporters genomineerd zijn. 

De genomineerden voor het Sportgala van Amsterdam 2021

Het Sportgala van Amsterdam is live te volgen op AT5 vanaf 19.10 uur en via de livestream op deze pagina.