Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten pinnen duizenden euro's met frauduleus verkregen bankpas

23 december 2021, 13.00 uur · Door AT5

Eind mei nemen twee mannen op verschillende locaties in de stad geld op met een frauduleus verkregen bankpas. In totaal wordt er zo'n 16.000 euro afgeschreven van de rekening van het slachtoffer. In het opsporingsprogramma Bureau 020 zijn beelden te zien van twee verdachten.

De vrouw checkt op maandagavond 31 mei haar bankrekening en ziet meerdere vreemde transacties de paar dagen daarvoor. Op verschillende locaties is geld opgenomen en betaald met een voor haar onbekende bankpas die blijkbaar wel gekoppeld is aan haar rekening.

Van twee van die transacties zijn duidelijke camerabeelden. Op zaterdag 29 mei neemt een onbekende man met de pas geld op bij een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Nieuw-West. De volgende dag, zondag 30 mei, gebruikt een andere man de pas om af te rekenen bij een winkel in de Utrechtsestraat.

Ontzettend geschrokken

Hoe de mannen aan de betreffende bankpas en de bijbehorende gegevens zijn gekomen, is niet duidelijk en wordt verder onderzocht. Mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat het slachtoffer op dinsdag 25 mei nieuwe nieuwe passen voor de rekening heeft aangevraagd. 

"Het slachtoffer schrok ontzettend toen ze erachter kwam dat onbekenden geld hadden opgenomen van haar rekening en vooral dat het om zo'n groot bedrag ging", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. "Wij komen er heel graag achter wie hier verantwoordelijk voor is." 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.