Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gratis kerstbomen bij Olympisch Stadion na afgelasten Glijfestijn

22 december 2021, 16.00 uur · Aangepast 22 december 2021, 16.19 uur · Door AT5/NH Amsterdam

1300 kerstbomen waren vandaag gratis af te halen bij het Olympisch Stadion. De bomen waren bestemd voor het Amsterdamse Glijfestijn dat aanstaande vrijdag zou beginnen. Het evenement is door de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd waardoor de overgebleven bomen een nieuwe bestemming moesten krijgen.

De bomen waren geheel gratis op te halen, maar de organisatie spoorde de mensen wel aan om een bedrag te doneren aan een goed doel. De bezoekers konden via een QR-code een bedrag storten dat geschonken wordt aan onder andere het Prinses Máxima Centrum, dat onderzoek doet naar kinderkanker. 

Organisator Bas Smit was ontzettend blij met deze oplossing. "Laten wij het jaar goed afsluiten door elke Amsterdammer een boom te geven." De organisatie heeft nog geprobeerd om verschillende ijsbanen te openen in de stad, maar had ook hiervoor geen toestemming gekregen.

De bomen vonden gretig aftrek. "We gaan nog even de kerst in met een goed gevoel", aldus één van de gegadigden. "Echt nog een beetje aankleden. Je moet het beste ervan maken!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938