Start van hoofdcontent

Stad

nl

Redders Ine, Yuri en Patrick blikken terug op de brand in de Van Hallstraat: "Tranen springen weer in mijn ogen"

29 december 2021, 13.00 uur · Door Sammie van den Broek

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om terug te blikken op 2021. In de serie Mokum in '21 kijken we samen met Amsterdammers terug op het jaar. In deze aflevering doen we dat met Ine Cuppen, Patrick Yzer en Yuri de Haas. Op 3 augustus ontstond er een grote brand in een bovenwoning in de Van Hallstraat in West. Yuri, Ine en Patrick spanden lakens voor de twee bewoners die geen andere keus hadden dan uit het brandende huis te springen. Door hun reddingsactie overleefden de twee bewoners de brand. 

De eerste man die sprong raakte volgens hen de grond. Het tweede slachtoffer werd beter opgevangen, omdat er inmiddels meer omstanders waren om het laken goed vast te houden. Beide mannen zijn buiten levensgevaar en zijn langzaam aan het revalideren.

Ine heeft nog lang last gehad van de ochtend dat alles gebeurde. "Dat twee van die blote verbande mannen als een soort vissen uit de lucht kwamen vallen", vertelt ze. "Ik ben er nu overheen, maar ik heb er wel echt last van gehad." Bij Patrick overheerst niet het gevoel dat hij trots is, want hij zou het zo nog een keer doen. "Ik ben vooral blij dat het goed gaat met die jongens." 

In de serie Mokum in '21 vragen we de gasten welke boodschap of wijze raad ze willen meegeven aan de Amsterdammers in 2022. 'Wees lief voor elkaar!' is de boodschap van Patrick. Maar Ine had ook nog een praktische boodschap voor de Amsterdammers: 'Koop een brandmelder, koolmonoxidemelder en een noodladder, het redt levens!'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938