Start van hoofdcontent

Stad

nl

Huis cameraman AT5 beschadigd door zwaar vuurwerk, politie houdt rekening met gerichte actie

28 december 2021, 20.00 uur · Aangepast 28 december 2021, 22.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij een cameraman van AT5 is maandagavond en dinsdagochtend zwaar vuurwerk door de brievenbus van zijn woning in Noord gegooid. Glas werd naar binnen geblazen en de gang en zijn deur raakte flink beschadigd. De cameraman bleef ongedeerd. De politie doet onderzoek en houdt er rekening mee dat het om een gerichte actie gaat.

Maandagavond rond 22.45 uur werd er voor de eerste keer zwaar vuurwerk naar binnen gegooid, de tweede keer was dinsdagochtend om 7.00 uur. Glas is naar binnen geblazen, de deur is ontzet en er was flinke schade in de gang van de woning. Ook stond de woonkamer vol met rook. De cameraman is via het raam naar buiten gegaan. Buren hebben de hulpdiensten ingeschakeld.

Quote

"Als dit met zijn werk te maken heeft, is dat een hele grote schok" 

altan erdogan - hoofdredacteur at5

De cameraman is flink geschrokken. De politie laat weten dat het om een gerichte actie zou kunnen gaan, maar dat alle scenario’s worden onderzocht.

AT5-hoofdredacteur Altan Erdogan heeft de cameraman vandaag bezocht en is ook enorm geschrokken. "Vreselijk ingrijpend als zoiets je in je eigen huis overkomt. We zijn heel blij dat hij zelf ongedeerd is gebleven. Maar als dit met zijn werk te maken heeft, is dat heel erg en een hele grote schok." 

De cameraman verblijft op een veilige locatie. Er is aangifte gedaan en de politie zal zijn woning extra in de gaten houden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938