Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote politieactie na achtervolging die bij Amsterdam begon

6 januari 2022, 13.18 uur · Aangepast 6 januari 2022, 15.13 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De A2 is rond het middaguur bij Utrecht afgesloten. Dat gebeurde na een achtervolging die rond 12.30 uur ter hoogte van Amsterdam begon. Ook werd GRIP 1 bij Maarssen afgekondigd.

Bij de achtervolging werd ook een grote politiehelikopter ingezet. Te zien was dat de helikopter tot Utrecht meevloog. 

File

Rond 13.00 uur meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie dat de snelweg in beide richtingen was afgesloten tussen Breukelen en Maarssen. Er stond daardoor file tussen Vinkeveen en Utrecht. 

Volgens een van de automobilisten, die bij Utrecht stilstaat, was er een arrestatieteam aanwezig. Dat was ook te zien op een foto op Twitter. De helikopter is inmiddels weer terug. Het politiebureau in Driebergen wordt volgens verschillende media beveiligd door de Bewakingseenheid van de politie. 

Groene auto

Er werd rond 13.20 uur een Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure gestart voor een auto bij Maarssen. "Er staat nu ook een grote groene auto met twee kleine brandweerauto’s", liet een andere automobilist die vooraan de file stond weten. 

De politie twitterde net na 14.00 uur weten dat het om een 'verdachte situatie' ging. "Er is 1 auto staande gehouden en 1 verdachte aangehouden." Verder wil de politie nog weinig over de zaak kwijt. Er wordt onderzoek gedaan.

De A2 werd rond 14.30 uur vrijgegeven. Wat er precies aan de hand was is nog steeds onduidelijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938