Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weer 20 procent meer besmettingen, lange rijen bij de testlocaties

19 januari 2022, 12.13 uur · Aangepast 19 januari 2022, 14.23 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De laatste week zijn er dagelijks meer coronabesmettingen dan ooit op een dag. En het eind lijkt nog niet in zicht, de piek zal er volgens de experts eind van de maand moeten zijn. Dat betekent grote drukte bij de testlocaties. Amsterdammers met klachten staan met honderden tegelijk in de rij te wachten op een wattenstaafje in neus en keel. Mensen die zich willen laten testen staan al voordat de lokaties open gaan voor de deur.

Bij de locatie RAI en op het Buikslotermeerplein in Noord is het filelopen. Mensen die vanmorgen in een te lange rij stonden werden al vroeg weggestuurd. "Mijn zoon stond vanochtend om 8 uur bij testlocatie Buikslotermeerplein. Daar is tot 11.00 uur een inloopuur. Maar er stond al een rij van 2 uur lang en hij werd weggestuurd, want om 11.00 uur zou hij nog niet aan de beurt zijn", vertelt een moeder aan AT5.

De GGD laat weten dat het inderdaad druk is en adviseert mensen die niet in de rij wil staan om een afspraak te maken. In de ochtend is er bij de meeste lokaties tussen 8 en 12 uur een vrije inloop voor testen. Daarna mogen alleen mensen die een afspraak komen, dan zijn de rijen veel minder lang. " Het is druk, maar het is wel te doen", aldus een GGD- woordvoerder.

De GGD laat ook weten dat het aantal besmettingen in Amsterdam in vergelijking met een week geleden (10-16 januari) met bijna 20 procent is toegenomen. Deze week zijn er in de stad 20.297 Amsterdammers positief getest, een week eerder waren dat er bijna 17.000.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938