Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slechts 23 van 205.000 studenten deden mee aan Dry January

20 januari 2022, 12.03 uur · Aangepast 20 januari 2022, 13.05 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De voorzitter van de Centrale Studentenraad hoopte dat 1000 studenten zich zouden aanmelden voor een maand zonder alcohol, het werden er slechts 23. Dat is te lezen op de site van studentenblad Folia. Die 23 zijn ook nog eens van zes verschillende universiteiten en hogescholen, gezamenlijk goed voor 205.000 studenten, die zich hadden aangemeld om deel te nemen aan de actie. 

Er waren plannen om een grootschalige campagne op te zetten op onder andere de campus van de UvA, maar corona gooide roet in het eten, vertelt IkPas-campagneleider Martijn Planken in Folia. "Door de lockdown was er niemand, dus overal posters hangen had weinig zin. Ook online waren de mogelijkheden beperkt, want niet iedereen leest de nieuwsbrief. De vraag was dus of de boodschap over zou komen.

De boodschap lijkt dus niet echt over te zijn gekomen, maar dat lag volgens Planken in de lijn der verwachting. "We willen er een traditie van maken, dan moet je ergens beginnen. We dachten niet dat we meteen duizenden studenten binnen zouden halen, maar we wilden hen laten proeven aan het concept, zodat we volgend jaar écht goed voorbereid zijn.

De herhaaldelijke lockdowns kunnen ervoor hebben gezorgd dat mensen een houding hadden van: ‘Ik ga me dit niet óók nog laten afpakken', denkt Planken. "Tijdens corona zit je veel thuis, verveel je je makkelijker en kunnen de muren op je afkomen. Daardoor kun je vaker gaan drinken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938