Start van hoofdcontent

Achtergrond

nl

Vanavond op AT5: De Balie Live Journalism over jeugdzorg en uithuisplaatsing

25 januari 2022, 13.04 uur · Aangepast 25 januari 2022, 16.26 uur · Door AT5

“Je begint met een tasje, nadat je uit huis geplaatst bent, en op een gegeven moment verhuis je zo vaak, dan heb je misschien wel een paar doosjes. Ik dacht op een gegeven moment ook wel: waarom zou ik nog mijn spullen uitpakken? Want wie weet waar ik zometeen heen moet.”

Nederland plaatst elk jaar meer dan 40 duizend kinderen uit huis. Alleen al in Amsterdam bedroeg het aantal uithuisplaatsingen vorig jaar 1485. Maar komen de belangen van het kind wel op de eerste plaats? Verder van huis is een theatervoorstelling over de meest ingrijpende jeugdzorgmaatregel.

Live Journalism onderzocht samen met AT5 de afgelopen drie maanden de bittere praktijk van uithuisplaatsingen in Amsterdam. Wat gaat eraan vooraf, hoe gaat het in z’n werk en vooral: wat gebeurt er nadat is besloten dat een kind niet meer thuis kan wonen? Het leidde tot deze reportage.

AT5

Vanavond om 20.00 uur is er een slotvoorstelling in de Balie, die tot stand is gekomen middels gesprekken met ouders, jongeren, experts, hulpverleners en andere betrokkenen.

Na de voorstelling gaan we in gesprek met Wethouder Jeugdzorg Simone Kukenheim, Claire Vlug (Jeugdbescherming Nederland), Peer van der Helm (Hoogleraar residentiele jeugdzorg) en Frederique Coelman (Directeur bij jeugdzorgorganisatie Levvel en klinisch psycholoog).

Het programma over jeugdzorg is live te zien bij AT5 vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938