Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Marc Overmars vertrekt per direct bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag

6 februari 2022, 23.53 uur · Aangepast 7 februari 2022, 06.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Marc Overmars vertrekt per direct als directeur voetbalzaken bij Ajax. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt. De directeur voetbalzaken heeft zich schuldig gemaakt aan het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's.

Jarno Grob/AT5

Dit heeft hij na gesprekken in de afgelopen dagen met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar besloten en aan hen meegedeeld. Het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s ligt ten grondslag aan het besluit van Overmars om te stoppen.

Quote

"Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag."

Marc Overmars

Op de website van Ajax wordt Overmars zelf aan het woord gelaten."Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax", aldus Overmars. 

Marc Overmars is sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax. Sinds 1 februari 2013 vervult de voormalige topvoetballer van onder meer Ajax, Arsenal en Barcelona deze functie als statutair bestuurder. Recent werd hij herbenoemd voor een nieuwe termijn, tot en met 30 juni 2026.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938