Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-hoofdsponsor Ziggo zit in zijn maag met kwestie Overmars

7 februari 2022, 16.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax-hoofdsponsor Ziggo worstelt met de kwestie rond Marc Overmars. De telecomaanbieder zegt nog niet te weten wat het nieuws betekent voor het partnership met de club. Het bedrijf is sinds 1 januari 2015 hoofdsponsor van Ajax.

Ziggo zegt in een reactie tegen het Algemeen Dagblad geschrokken te zijn en het grensoverschrijdende gedrag ten zeerste af te keuren. "Wij hebben veel respect voor de vrouwen die de moed hebben gehad om dit naar voren te brengen. Wij volgen de ontwikkelingen bij Ajax nauwgezet en nemen dit heel serieus."

ABN AMRO, een van de andere grote sponsors van Ajax en hoofdsponsor van de vrouwen van Ajax, laat de krant weten dat de club zover bekend adequaat heeft gehandeld nadat de kwestie aan het licht kwam. Dat zou voor de bank voldoende zijn om de sponsordeal met Ajax in stand te houden.

De KNVB roept slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag zich te melden. Ajax kondigde gisteravond laat aan dat Marc Overmars per direct opstapt als directeur voetbalzaken vanwege het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938