Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Getuigen: "Glennis Grace betrokken bij mishandeling supermarkt"

13 februari 2022, 13.57 uur · Aangepast 13 februari 2022, 17.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In een supermarkt aan de Westerstraat zijn gisteravond meerdere mensen bedreigd en mishandeld. Diverse getuigen melden aan AT5/NH Amsterdam dat zangeres Glennis Grace betrokken is bij het geweldsincident. "Ze kwam binnen en schreeuwde: 'Wie heeft er aan mijn kind gezeten?'" vertelt een klant van de supermarkt. De advocaat van Grace ontkent dat zij geweld heeft gebruikt. 

Rond 21.00 uur gisteravond kwam er volgens getuigen een groep van ongeveer twaalf mensen de supermarkt binnen. Ze begonnen te schreeuwen en er zou een dreigende sfeer zijn. "Ik zag Glennis Grace binnenkomen met een groep mensen. Het zag eruit als haar persoonlijke knokploeg. Zij stond erbij om het op te hitsen." 

'Vreselijk laf'

Meerdere klanten laten weten dat een groep mensen binnenkwam die verschillende medewerkers van de supermarkt begonnen te slaan en schoppen. Zo vertelde een ooggetuige: "Ik zag een man op een medewerker zitten. Ze hebben hem op de grond gelegd en in zijn gezicht geslagen. Het zijn allemaal nog hele jonge medewerkers. Ik vind het vreselijk laf."

Een andere getuige laat weten meerdere gewonden te hebben gezien. "Er was iemand met een blauw oog en ik zag iemand met een bloedneus."

Quote

"Ik zag Glennis Grace binnenkomen met een groep mensen. Het zag eruit als haar persoonlijke knokploeg"

Getuige supermarkt

Reactie advocaat Glennis Grace

De advocaat van Glennis Grace laat weten dat Grace inderdaad is aangehouden naar aanleiding van een incident bij de Jumbo. Haar zoon zou die middag een e-sigaret hebben opgestoken in de winkel en daarbij zonder waarschuwing in de kraag zijn gegrepen. "Daarbij ontstond een vechtpartij, waarbij hij is gevallen en geduwd" vertelt advocaat Kerem Canatan. 

Eenmaal thuis aangekomen vertelt de zoon van Grace het verhaal en besluit ze samen met haar zoon en een vriend verhaal te halen in de supermarkt. "In de supermarkt heeft zij de betreffende medewerkers aangesproken en werd zij door het personeel uitgelachen. Vervolgens heeft zij daarbij iemand geduwd."

De verdenking dat Grace iemand zou hebben geschopt en geslagen herkent de advocaat niet. "Er was in die supermarkt ook een vechtpartij. Dit waren ook voor een deel kennissen van haar zoon, maar die waren niet met haar mee. Glennis heeft geprobeerd mensen tegen te houden."

Quote

"Glennis heeft geprobeerd mensen tegen te houden"

Kerem Canatan - Advocaat Glennis Grace

Gisteravond zijn er drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Volgens de advocaat van Grace zat zij zondagmiddag nog steeds vast. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938