Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode na schietpartij in Oost, 21-jarige man zwaargewond

19 februari 2022, 22.09 uur · Aangepast 17 maart 2022, 13.34 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij een schietpartij aan de Fizeaustraat in Oost is gisteravond een 41-jarige Amsterdammer om het leven gekomen. Een 21-jarige man uit Amsterdam raakte zwaargewond.

Inter Visual Studio

De melding van het schietincident kwam iets na 20.30 uur. Meerdere hulpdiensten, waaronder politie en ambulance, kwamen op de melding af. Bij de woning aan de Fizeaustraat troffen agenten een 41-jarige man aan met zware verwondingen. Hij overleed kort erna aan zijn verwondingen. 

Schietpartij in de woning

Kort daarvoor zou er een schietpartij zijn geweest in de woning van de 41-jarige man. De 21-jarige Amsterdammer zou kort ervoor met een schotwond in de Dulongstraat gezien zijn. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Zijn betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht. 

Drie knallen

Een omwonende van de Fizeaustraat laat aan AT5/NH Amsterdam weten dat er drie knallen zijn gehoord rond 20.30 uur. Specialistische eenheden van politie hebben ter plaatse onderzoek gedaan naar de schietpartij. Wat er precies is voorgevallen is vooralsnog niet duidelijk. In een bericht op Twitter vraagt de politie mensen die informatie hebben over de schietpartij zich te melden. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938