Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijna 90 bekeuringen tijdens grootschalige controle taxi's

4 maart 2022, 21.38 uur · Aangepast 4 maart 2022, 21.54 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Agenten hebben dit weekend 's nachts 87 taxi's op de bon geslingerd. Dat gebeurde tijdens een speciale actie tegen overtredingen door taxichauffeurs.

Omdat de politie actie voert voor een betere cao werden er alleen boetes gegeven voor excessen. Het ging 59 keer om 'verkeersgedrag', vijf keer om technische gebreken, twee keer om het rijden zonder verzekering, tien keer om overtredingen van de wet personenvervoer en elf keer om manipulatie van de boordcomputer.

Ook werden er drie taxichauffeurs betrapt op rijden onder invloed. Twee chauffeurs zijn aangemeld voor een zogenoemde EMG-cursus: dat is een verplichte cursus van zo'n 1300 euro voor bestuurders die betrapt zijn op gevaarlijk rijgedrag. Verder zijn er twee ontheffingen voor het rijden op de busbaan ingenomen. 

De reden voor de handhavingsactie, waar ook handhavers en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bij aanwezig waren, is het grote aantal taxi's dat betrokken is bij verkeersongevallen. "Amsterdam spant hierbij de kroon", schrijft de politie op Instagram. "Wij hopen hiermee de taximarkt eerlijker te maken voor de chauffeurs die zich wél netjes aan de regels houden, en veiliger voor iedereen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938