Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stemmen van de Straat: Sarah (20) in gesprek met Sheher van Denk

8 maart 2022, 19.00 uur · Aangepast 11 maart 2022, 10.25 uur · Door Najim El Yarchouhi

Jonge Amsterdammers gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen in gesprek met politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden in hun eigen stadsdeel. Zo heeft elke jongere een één op één gesprek met de politicus en eindigt het gesprek altijd met een cijfer voor de politicus.

In deze aflevering zijn we in stadsdeel Zuid met Sarah Cuipers (20). Haar droom is om de burgemeester van Amsterdam te worden. Zij is student aan het I AM College, is daarnaast lid van de Jongerenraad van Amsterdam en ze houdt zich bezig met het maken van documentaires over diversiteit. Zij gaat in gesprek met Sheher Khan (34), lijsttrekker van Denk. Onderwerpen als onderwijs, talentontwikkeling en democratie komen aan bod.

Sarah is ook actief bij Young Amsterdam. Dat is een Amsterdamse jongerenorganisatie die de stem van de jongeren vertegenwoordigt. Dit doen zij door jonge Amsterdammers een podium te geven en ze zelf verschillende activiteiten te laten organiseren. Op 14 maart organiseren zij het Grote Jongerendebat waarin alle jongeren en politici van de serie Stemmen van de Straat terugkomen om met elkaar in gesprek te gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938