Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stemmen van de Straat: Izzet (25) in gesprek met Rutger van GroenLinks

9 maart 2022, 19.00 uur · Aangepast 11 maart 2022, 10.27 uur · Door Najim El Yarchouhi

Jonge Amsterdammers gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen in gesprek met politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden in hun eigen stadsdeel. Zo heeft elke jongere een één op één gesprek met de politicus en eindigt het gesprek altijd met een cijfer voor de politicus.

In deze aflevering zijn we met Izzet Özdamar (25) in stadsdeel West. Hij is op dit moment bezig met het behalen van zijn master Fiscaal Recht. Als hij op reis is krijgt hij al snel heimwee naar Amsterdam. De stad waar hij zo blij mee is omdat er bijvoorbeeld heel veel verschillende keukens zijn om uit te kiezen. Liefde gaat voor hem door de maag. Izzet gaat in gesprek met de lijsttrekker van GroenLinks, Rutger Groot Wassink (47) over de onderwerpen: voeding, bewegen en mentale gezondheid.

Izzet is ook actief bij Young Amsterdam. Dat is een Amsterdamse jongerenorganisatie die de stem van de jongeren vertegenwoordigt. Dit doen zij door jonge Amsterdammers een podium te geven en ze zelf verschillende activiteiten te laten organiseren. Op 14 maart organiseren zij het Grote Jongerendebat waarin alle jongeren en politici van de serie Stemmen van de Straat terugkomen om met elkaar in gesprek te gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938