Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stemmen van de Straat: Dédé (24) in gesprek met Marjolein van de PvdA

10 maart 2022, 19.00 uur · Aangepast 11 maart 2022, 12.25 uur · Door Najim El Yarchouhi

Jonge Amsterdammers gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen in gesprek met politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden in hun eigen stadsdeel. Zo heeft elke jongere een één op één gesprek met de politicus en eindigt het gesprek altijd met een cijfer voor de politicus.

Voor deze aflevering hebben wij in stadsdeel Centrum afgesproken met student Dédé Kruisman (24). Hij doet Politicologie aan de UvA en onderneemt daarnaast in de duurzame woningbouw. Ook is hij actief als jongerenambassadeur van Amsterdam en is hij medeoprichter van de grootste studentenpartij binnen de UvA. Hij gaat in gesprek met Marjolein Moorman (48), lijsttrekker van de PvdA over ondernemerschap en democratie.

Dédé is ook actief bij Young Amsterdam. Dat is een Amsterdamse jongerenorganisatie die de stem van de jongeren vertegenwoordigt. Dit doen zij door jonge Amsterdammers een podium te geven en ze zelf verschillende activiteiten te laten organiseren. Op 14 maart organiseren zij het Grote Jongerendebat waarin alle jongeren en politici van de serie Stemmen van de Straat terugkomen om met elkaar in gesprek te gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938