Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stemmen van de Straat: Davita (21) in gesprek met Juliet van Volt

12 maart 2022, 19.30 uur · Aangepast 12 maart 2022, 20.44 uur · Door Najim El Yarchouhi

Jonge Amsterdammers gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen in gesprek met politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden in hun eigen stadsdeel. Zo heeft elke jongere een één op één gesprek met de politicus en eindigt het gesprek altijd met een cijfer voor de politicus.

Onder de Amsterdamse Brug in Oost troffen wij Davita Bontekoning (21) aan. Ze studeert Rechtsgeleerdheid aan de UvA en is ook president van het bestuur van UNISCA (United Nations International Student Conference of Amsterdam). Zij staat tegenover Juliet Broersen (25), de lijsttrekker van Volt. Een Europese partij die zich nu dus ook verkiesbaar stelt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Studieschuld en expats zijn de onderwerpen die besproken worden in deze aflevering.

Davita is ook actief bij Young Amsterdam. Dat is een Amsterdamse jongerenorganisatie die de stem van de jongeren vertegenwoordigt. Dit doen zij door jonge Amsterdammers een podium te geven en ze zelf verschillende activiteiten te laten organiseren. Op 14 maart organiseren zij het Grote Jongerendebat waarin alle jongeren en politici van de serie Stemmen van de Straat terugkomen om met elkaar in gesprek te gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938