Start van hoofdcontent

Stad

nl

Islamitische organisaties roepen politieke partijen in akkoord op moslimhaat actief te bestrijden

11 maart 2022, 08.56 uur · Aangepast 11 maart 2022, 09.39 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een aantal Amsterdamse islamitische organisaties heeft donderdag een Islamitisch Akkoord aangeboden aan de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van komende week. Ze roepen de partijen daarmee op om moslimdiscriminatie en moslimhaat te erkennen en te bestrijden.

AT5 / Luuk Koenen

Het akkoord is opgesteld door diverse Amsterdamse islamitische organisaties, zoals bijvoorbeeld de Blauwe Moskee en Stichting Al Houda. 

Volgens het akkoord is het politieke klimaat ten aanzien van Nederlandse moslims de afgelopen twee decennia verhard en krijgen moslims en islamitische organisaties in toenemende mate temaken met discriminatie, bedreigingen, intimidatie en zelfs geweld. "Politici dienen zich bewust te zijn van hun eigen rol daarin en moeten zich volgens het akkoord verre houden van polariserende en islamofobe uitingen", schrijven de organisaties.

De organisaties hopen dat de toekomstige stadsbestuurders om moslimdiscriminatie en -haat te erkennen en met structurele maatregelen te komen. Partijen die het akkoord ondertekenen bevestigen volgens de organisaties dan dat ze zich zullen inzetten voor een veilige en inclusieve stad voor Amsterdamse moslims.

Het akkoord wordt zaterdag om 12.30 uur ondertekend in de Blauwe Moskee.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938