Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scootmobielclub brengt Weespervlag naar Amsterdam: "Nog batterij zat"

21 maart 2022, 17.45 uur · Aangepast 23 maart 2022, 15.01 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De scootmobielclub van Weesp heeft maandagochtend de blauw-witte vlag van Weesp naar Amsterdam gebracht. Het is een symbolisch gebaar, omdat Weesp op 24 maart officieel een stadsdeel van Amsterdam wordt. 

AT5

Deze maand ging het uitstapje van de scootmobielclub naar Amsterdam. Ze maken zich er geen zorgen over dat 'hun' Weesp straks onder Amsterdams gezag komt te liggen. "Het was de enige mogelijkheid. We zijn gedwongen omdat Weesp te klein is om zelfstandig te blijven", zegt een meneer vanuit zijn scootmobiel. Het wordt door de meesten dan ook gezien als een leuk ritje naar de hoofdstad.

Bij het stadshuis in Weesp wordt de scootmobielclub uitgezwaaid door de burgemeester Bas Jan van Bochove. "Ze gaan de verbinding leggen tussen Weesp en Amsterdam Zuidoost, in het kader van de week waarin wij gaan aansluiten bij de gemeente Amsterdam." 

Bij de stadsloket Zuidoost werden de ouderen opgewacht door Tanja Jadnanansing en Dirk de Jager, de voorzitters van het dagelijks bestuur in Zuidoost. De scootmobielers kregen in de prille lentezon een lunch, waarna de vlaggen werden geruild. Nadat ze de grote Amsterdamse vlag in ontvangst hebben genomen, keerde de scootmobielclub terug naar naar het clubhuis in Weesp. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938