Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Doodgeschoten man is Akram el Idrissi (21): "Heftig jochie, maar hij had goede humor"

24 maart 2022, 14.15 uur · Aangepast 24 maart 2022, 21.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De 21-jarige man die gisteravond in de Rivierenbuurt is neergeschoten en later overleed, heet Akram el Idrissi. Dat bevestigen meerdere mensen die hem hebben gekend aan AT5. Hij voetbalde bij sc Buitenveldert en daarvoor bij WV-HEDW in de Watergraafsmeer. Volgens Het Parool was hij in veel conflicten verwikkeld.

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

"Een stout jongetje, toen al", omschrijft een oud-clubgenoot El Idrissi. De twee voetbalden jaren geleden in de jeugd van voetbalclub WV-HEDW. "Een heftig jochie, maar wel op een grappige manier. Hij had goeie humor." Volgens de ploeggenoot was El Idrissi de laatste jaren uit beeld bij de club. "Hij zit al een tijdje in een matig milieu."

Dominante spits

"Akram was iemand die z'n mannetje stond, maar ook van een geintje hield", vertelt een andere oud-jeugdspeler, die als centrale verdediger vaak tegenover El Idrissi stond op de training. "Een dominante agressieve voetballer, die altijd aanwezig was in de kleedkamer. Je merkte toen dat hij graag hogerop wilde. Zijn broer, die in de Ajax-jeugd zat, achterna."

Die stap zou El Idrissi nooit maken. In 2017 schreef hij zich uit bij WV-HEDW. De laatste jaren voetbalde hij bij sc Buitenveldert waar hij dit seizoen in de onder 23-selectie voetbalde. De club bevestigt dat El Idrissi daar dit seizoen nog actief was.

Volgens Het Parool raakte El Idrissi de laatste jaren verwikkeld in meerdere conflicten. Hij zou gelieerd zijn aan de drillrapgroep 73 De Pijp. Die groep ontkent dat.

Reactie 73 De Pijp via Instagram:

"Namens Southside music group & 73 de pijp,

Wij ontkrachten bij deze het nieuws bericht dat Akram El Idrissi gelieerd is aan de groep 73 de lijp, Akram is nooit lid geweest van de groep. Wij betreuren de situatie rondom Akram enorm en wensen de nabestaande enorm veel sterkte bij het verlies van Akram. Bekend bij ons als een lieve, behulpzame man en erg geliefd in de buurt, dit is een groot verlies voor ons allen. Het is daarom ook erg triest dat de media er een eigen verhaal van maakt, wij zien het als media sensatie opzoeken in de naam van een overleden persoon en wij staan daar als groep niet achter. Rust zacht lieve Akram, je zal gemist worden."

Ook zou hij volgens de krant in het verleden rond hebben gehangen bij zaalvoetbalclub ’t Knooppunt uit De Pijp. Die werd wegens criminele banden uit de nationale competities verbannen door de KNVB.

De politie laat weten dat ze voor de moord meerdere scenarios onderzoekt. Ook zegt de politie dat het nog niet duidelijk is of hij daadwerkelijk het doelwit van de schutter is geweest.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938