Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lil Kleine reageert vanuit Thailand: "Ik ben niet het voorbeeld voor mijn eigen kind geweest"

31 maart 2022, 18.24 uur · Aangepast 31 maart 2022, 18.52 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Lil Kleine zegt in een video op Instagram dat hij niet het goede voorbeeld voor zijn zoontje is geweest. De rapper wordt verdacht van een (poging tot) zware mishandeling van zijn vriendin Jamie Vaes, moeder van het kind. In de video, opgenomen in Thailand waar Lil Kleine professionele hulp zegt te krijgen, betuigt hij spijt: "Ik zie in dat ik een veel te lange tijd op een ongezonde manier heb geleefd."

De 27-jarige Jorik Scholten, zoals Lil Kleine officieel heet, werd in februari aangehouden. Er waren van de vermeende mishandeling op sociale media beelden van een bewakingscamera verschenen. Scholten zou het hoofd van zijn verloofde bij hun woning tussen een autodeur hebben geklemd.

Cel

De rapper verbleef drie nachten in de cel. De rechter-commissaris besloot de hechtenis te schorsen. Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en tekende hoger beroep aan. De raadkamer besloot dat Lil Kleine toch nog veertien dagen moest vastzitten. Twee weken geleden mocht hij de gevangenis verlaten.

Spijt

In de video zegt de rapper dat hij een hele tijd niks van zich heeft laten. "Ik zie in dat ik een veel te lange tijd op een ongezonde manier heb geleefd. Op een verkeerde manier heb geleefd en de verkeerde dingen heb gedaan als persoon. Dat ik mezelf niet ben geweest. Dat ik verkeerd heb gehandeld en heel veel mensen pijn heb gedaan en gekwetst. Dat had nooit mogen gebeuren."

Quote

"Ik wil dat jullie weten dat ik jullie heel erg mis, dat ik van jullie hou en jullie hopelijk heel snel weer zie"

lil kleine

Scholten erkent dat hij professionele hulp nodig heeft. "Ik ben op dit moment in Thailand en krijg daar de hulp. Het wordt een hele lange weg, maar ik ga er met volle moed tegenaan."

Zoontje

Ook het 2-jarige zoontje van Lil Kleine en Jamie Vaes, Lío, haalt hij aan. "Wat ik ook nog wil zeggen: ik realiseer mij heel goed dat ik niet het voorbeeld ben geweest voor mijn eigen kind wat ik wil zijn als vader." 

Hij besluit de video: "Ik wil ook dat jullie weten dat ik jullie heel erg mis, dat ik van jullie hou en jullie hopelijk heel snel weer zie."

Samenwerkingen

Na de vermeende mishandeling hebben meerdere bedrijven de samenwerking met de rapper stopgezet. Zijn nieuwe platenlabel Sony Music beëindigde het contract en ook TopNotch promoot zijn muziek niet meer. Daarnaast werd het wassen beeld van Lil Kleine uit Madame Tussauds gehaald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938