Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen treinen door storing: "Het is echt even een rotdag"

3 april 2022, 11.29 uur · Aangepast 3 april 2022, 19.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er rijdt tot middernacht geen enkele trein van de NS meer. De reden is een grote technische storing. In eerste instantie werd er nog vanuit gegaan dat er rond 17.00 uur weer treinen zouden rijden en daarna vanaf 20.00 uur, maar dat bleek niet haalbaar.

De problemen ontstonden rond 10.00 uur. Toen reden er nog wel treinen, maar lukte het de NS niet om actuele reisinformatie op stations te tonen. Het ging om reisinformatie van een uur eerder. Dit probleem speelde volgens de NS op alle stations.

Andere reisopties

Rond 12.10 uur liet de NS weten dat er geen enkele trein meer rijdt. Een woordvoerder van de NS laat weten datdit komt door een storing is in het planningsysteem. Dat is het systeem dat bij actuele omstandigheden, zoals storingen, de planning van de treinen verzorgt. 

"Ik kan me voorstellen dat reizigers op dit moment niet goed weten waar ze aan toe zijn", zegt de woordvoerder. "Je ziet ook een lange rij bij de informatiebalies. Waar mijn collega's hard hun best doen om de reizigers informatie te geven. Maar de reisinformatiesystemen zitten daar allemaal aan gekoppeld. Dus die raken ook de schermen die je hier op het station ziet. Dus het is echt even een rotdag."

AT5

Geen bussen

De NS schrijft op Twitter dat er geen bussen worden ingezet. "Het is helaas niet mogelijk om op deze schaal bussen in te zetten. Je kunt het beste even overleggen met ons personeel op het station als je aan het reizen bent."

Op het Centraal Station zijn flink wat internationale reizigers gestrand. Het gaat om reizigers die over een paar uur vanaf Schiphol moeten vliegen of verder moeten met hun treinreis. Zij hebben geen idee wat ze moeten doen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938