Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ramadan leeft op islamitische basisschool Al Wafa: "Het hoogtepunt van het jaar"

5 april 2022, 13.50 uur · Aangepast 5 april 2022, 14.50 uur · Door Najim El Yarchouhi

Op islamitische basisschool Al Wafa in Slotermeer wordt onder schooltijd extra aandacht geschonken aan de maand van vasten, de Ramadan. Daarbij vasten jong en oud ongeveer 30 dagen lang. Dat geldt dus ook voor sommige kinderen op de basisschool.

Van zonsopgang tot zonsondergang geen eten en drinken. Maar dat is niet alleen waar het om draait. De Ramadan is ook een maand van zelfreflectie en ontwikkeling. Daar besteedt de school extra aandacht aan.

Volgens Redouan Bel Hadj, leerkracht van groep 7B, zijn de leerlingen uit zijn groep niet te jong om te vasten: "Wij zien doorgaans dat leerlingen vanaf groep 6 al beginnen met vasten. Dan zijn ze een jaar of 10." 

Quote

"Ze hebben nu een reden om later op te blijven"

Redouan bel hadj, leerkracht

De leerlingen zijn ook erg enthousiast volgens Bel Hadj: "Ze vinden het leuk om samen te komen met familie en hebben nu een reden om later op te blijven. En de tafels staan vol met eten, het is extra feest dus voor de kinderen."

Quote

"Voordat ik ga slapen eet ik heel veel in plaats van wakker worden met zonsopkomst"

Safouan, leerling

De leerlingen vinden het vasten niet heel zwaar. Ze zoeken meestal afleiding door buiten te spelen, te gaan gamen of door meer kennis op te doen over het geloof. "Afgelopen weekend was het een beetje droog dus was ik meestal buiten tot etenstijd", zegt Ayman. En Safouan heeft ook een manier om daarmee om te gaan. "Voordat ik ga slapen eet ik heel veel in plaats van wakker worden met zonsopkomst", zegt hij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938