Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verhuurder Change= int miljoen euro te veel aan servicekosten

9 april 2022, 18.47 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Verhuurder Change= heeft in Amsterdam vermoedelijk ten onrechte meer dan een miljoen euro aan servicekosten geïnd. Uit een uitspraak van de rechtbank over de locatie in Zuidoost blijkt dat huurders soms meer dan 900 euro per persoon te veel aan servicekosten hebben betaald. 

Google Streetview

Dat zegt Stichting Woon, die bewoners bijstaat bij de Huurcommissie, aldus Kassa. Voor de locatie in Nieuw-West lopen nog procedures. In totaal huisvest Change= zo'n 1100 jongeren.

Communitykosten

Deze zomer tikte de rechter de verhuurder al op de vingers. Huurders hoefden de zogeheten communitykosten niet te betalen, omdat er ook al servicekosten werden berekend. Change= besloot daarna de communitykosten onder te brengen bij de servicekosten, waardoor die verdrievoudigden.

Volgens Stichting Woon staan de servicekosten niet in verhouding tot de geleverde diensten. "Uit de uitspraak over Zuidoost blijkt heel duidelijk dat huurders voor onder meer internet, een huismeester en de inventaris veel te veel moeten betalen", zegt een woordvoerder tegen het tv-programma.

"Wie een tijdelijk huurcontract heeft en de servicekosten niet betaalt in afwachting van het geschil, dreigt zijn woning kwijt te raken." Stichting Woon spreekt van een angstcommunity. Verhuurder Change= herkent zich niet in dat beeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938