Start van hoofdcontent

Stad

nl

Peperdure superjachten door de grachten voor feestje bij Amstel Hotel

11 april 2022, 09.51 uur · Aangepast 11 april 2022, 12.37 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Freek / @BoatNowAms

Een Wajer 77 met een nieuwwaarde van zo'n 5 miljoen euro en enkele tientallen andere van dit soort peperdure jachten voeren gisteren door de binnenstad. De eigenaren van deze 'bootjes' verzamelden zich bij het Amstel Hotel om de start van het vaarseizoen te vieren. 

"Het terras van het Amstel Hotel was versierd met grote blauwe ballonnen en daar stond een massa mensen te kijken naar het gedoe op het water, terwijl er luide muziek gedraaid werd", schreef een buurtbewoner op Facebook. "Zo beleef je nog eens wat!"

Vijf miljoen

Het ging om boten van de Nederlandse fabrikant Wajer. Op met name de grootste, de Wajer 77, werd op sociale media met verbazing gereageerd. Een tweet met een foto van dat jacht op de gracht kreeg honderden reacties.

GroenLinks-raadslid Zeeger Ernsting liet weten dat de boten duidelijk maakten dat hoge inkomens te weinig belast worden. "Eigenlijk vind ik het ordinair om zo met geldoverschot te pronken", schreef een andere Twittteraar. Weer anderen spraken van een 'pretpark', omschreven de boten als  Boat SUVs of noemden het krankjorum

Jaloers

Toch was niet iedereen negatief over de boten. "Ik was vol gas gegaan en had alle bakfietsen even flink natgemaakt met mijn golven", schreef iemand die de kritiek omschreef als 'jaloers gezeik'. 

De fabrikant liet via een Instagram-bericht weten dat het om een 'onvergetelijke dag' ging. 

Na ons avondmaal klonk er een stevig toetersignaal. Dus ren ik naar het raam en zie een enorme verzameling zij aan zij...

Posted by Saskia Weishut-Snapper on Sunday, April 10, 2022

A smashing start of the Boating Season with @wajeryachts_official on this sunny Sunday at The Amstel Hotel 🚤☀️

Posted by Amstel Amsterdam on Sunday, April 10, 2022

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938