Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist 4 jaar cel tegen Amsterdammer voor mensenhandel en seksuele uitbuiting

14 april 2022, 16.12 uur · Aangepast 14 april 2022, 16.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet een 31-jarige Amsterdammer 4 jaar de cel in. De man zou een vrouw hebben gedwongen als sekswerker voor hem te werken en het verdiende geld aan hem af te staan. Tegen de 31-jarige medeverdachte werd 2,5 jaar cel geëist.

De rechtbank in Amsterdam

De inmiddels 29-jarige vrouw begon in 2015 zelf als sekswerker te werken. Via een site die seksadvertenties aanbiedt, zou ze in contact zijn gekomen met de Amsterdammer, die haar vertelde dat hij veel klanten voor haar kon regelen. De tweede verdachte, een man uit Alphen aan den Rijn, zou ze niet veel later hebben ontmoet. Hij palmde haar in, terwijl zij gevoelens voor hem ontwikkelde, aldus het OM.

'Leven als een zombie'

De mannen zouden vervolgens een list hebben verzonnen waarin ze de vrouw lieten geloven dat ze een schuld van 10 duizend euro zou hebben. Die zou ze alleen kunnen terugbetalen met sekswerk Vervolgens belandde de vrouw in een periode vol geweld, dreiging, intimidatie en gedwongen abortussen, zegt de openbaar aanklager. Ze zou daarin hard moeten werken en soms extra klanten hebben gekregen, ook als ze dat zelf niet meer wilde.

De vrouw heeft jaren lang in een positie gezeten waarin ze diepongelukkig moet zijn geweest en leefde als een zombie, zei de Officier van Justitie vandaag op zitting. “Mensenhandel wordt ook wel moderne slavernij genoemd. Dat is niet voor niets. Het is een feit waarbij je vrijheid, keuzenruimte en je vermogen om zelf te bepalen wat je doet, zwaar wordt aangetast.”

Aangifte

De vrouw besloot in april vorig jaar aangifte te doen. Volgens de Officier van Justitie worden haar verklaringen ondersteund door verklaringen van getuigen, screenshots en spraakberichten op haar telefoon. Daarentegen vindt het OM de verklaringen van de verdachten volstrekt ongeloofwaardig.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938