Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inflatie nu ook op de markt te merken: "Ik kom niet meer uit met mijn AOW"

16 april 2022, 07.12 uur · Aangepast 16 april 2022, 09.24 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De prijzen rijzen de pan uit sinds de oorlog in Oekraïne. Alles is duurder geworden en dat is te voelen in de portemonnee. Op de markt kun je het best boodschappen doen om een beetje rond te komen, maar ook daar ontkomen de kooplui niet meer aan prijsstijgingen. En dat voelen de bezoekers: "Ik  kom niet meer rond van mijn AOW", aldus een van de bezoekers. 

"De Leerdammer is met één euro tachtig omhoog gegaan in een maand tijd. Daar moet dan honderd procent bovenop en dat kun je gewoon niet vragen voor een stuk kaas," aldus kaasboer Demi Verheijen. Andere producten zijn ook duurder: "Van een aardappel tot een spruitje tot een druifje."

Ook op het Plein '40-'45 in Nieuw-West is er sprake van een prijsverhoging. Ondernemer Abdelslam Belfiq staat al vier jaar met zijn textiel-kraam op het plein en vindt de markt onmisbaar voor de Amsterdammer. "Wat ik merk is dat er naast de lagere inkomens, en nu ook meer midden inkomens de markt bezoeken." Een markt bezoeker merkt dit ook op: "Op de markt is het goedkoper dan in de supermarkt, het wordt nu ook steeds drukker op de markt.

Bij de bezoekers van de markten zijn de meningen verdeeld. "Het is verschrikkelijk, Ik kom niet meer uit met mijn AOW," vertelt een bezoekster. Een ander zegt: "Ik merk er niet zo heel veel van. Als ik meer moet uitgeven, doe ik dat wel." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938