Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen om in Amsterdam vermiste Nieuw-Zeelandse Joanna (25)

28 april 2022, 12.06 uur · Aangepast 29 april 2022, 09.49 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een 25-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland wordt sinds woensdag 20 april vermist in Amsterdam. De handtas, portemonnee en telefoon zijn volgens de familie van Joanna teruggevonden, maar de jonge vrouw is spoorloos.

AT5 / Luuk Koenen

Joanna werd voor het laatst gezien in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Ze heeft donker haar en is zo'n 1,61 meter lang. De Amsterdamse politie zegt tegen AT5/NH Amsterdam dat er onderzoek wordt gedaan naar haar vermissing.

Haar familie maakt zich in Nieuw-Zeeland grote zorgen en wil zo snel mogelijk naar Amsterdam komen. "Ze stuurde mijn moeder meestal om de dag een bericht, maar afgelopen week is dat ineens gestopt", vertelt haar zus Maria tegen de NZ Herald. Joanna, een voormalig rechtenstudent aan de Universiteit van Auckland, verbleef sinds december in Amsterdam met een werkvakantievisum.

De zorgen zijn extra groot omdat Joanna een actieve gebruiker is van sociale media. "Maar ze heeft geen contact meer gehad met haar vrienden", aldus Maria. "We zijn zeer bezorgd omdat we geen familie hebben in Amsterdam en Joanna heeft niet veel vrienden waar ze naartoe kan zijn gegaan."

Haar familie heeft inmiddels een crowdfundactie opgezet om de kosten te kunnen betalen om naar Amsterdam te vliegen.

Update 29/4: Joanna is leven teruggevonden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938