Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fraaie goals Klaassen en Tadic helpen Ajax langs PEC Zwolle

30 april 2022, 20.47 uur · Aangepast 30 april 2022, 20.57 uur · Door Milton Pus

Na een aantal moeizame duels heeft Ajax weer eens simpel gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen. Goals kwamen van Davy Klaassen (2) en Dusan Tadic. 

De beginopstelling van Ajax was anders normaal. In plaats van het traditionele 4-3-3 speelde het 4-4-2 met Sébastien Haller in de spits en Klaassen daarachter. Ze leken nog even te moeten wennen aan de nieuwe formatie, want PEC kreeg binnen 40 seconden een kans. Na een goede voorzet van Thomas van den Belt zat Maarten Stekelenburg mis. Charli Landu kopte vervolgens van dichtbij over. Hier tegenover Ajax alleen enkele speldenprikjes  tegenover zetten in de beginfase. Dat gebeurde via Ryan Gravenberch (slap afstandsschot) en Davy Klaassen (voorzet ongelukkig verlengd door Yuta Nakayama).

Uit een diepe pass van Kenneth Taylor brak Dusan Tadic na een halfuur de ban. De Serviër liet de bal stuiteren en volleerde vervolgens keihard de bal achter Kostas Lamprou (oud-keeper van Ajax): 1-0. Daishawn Redan kreeg hierna dé kans om gelijk te maken, nadat Gervane Kastaneer de bal terug kopte. De Amsterdammer schoot ver over. De kansen voor de Zwollenaren bleven op de loer liggen, want Landu kon simpel doorlopen na een nonchalante actie van Jurrien Timber. Ditmaal was de inzet van de aanvaller te zacht. Vlak voor rust drong Ajax aan via Tadic en Mohamed Kudus, maar de stand bleef ongewijzigd. 

Bekijk hieronder de fraaie goal van Tadic:

Twee goals Klaassen

Na de rust gebeurde er een stuk minder dan in de eerste helft. De eerste kans van de Amsterdammers was vrijwel direct raak. Na een voorzet van Tadic schoot Timber tegen de paal. In de rebound kon Davy Klaassen de bal simpel in het lege doel schieten: 2-0. Het niveau van de wedstrijd zakte hierna ver weg en het duurde lang voordat Ajax weer gevaarlijk werd. Tadic gunde na 68 minuten Haller een simpele intikker, maar de Ivoriaan schoot de bal huizenhoog over. Uiteindelijk zorgde Klaassen na 80 minuten met een magistrale krulbal voor de beslissing: 3-0. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938