Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Meerdere meldingen van 'needle spiking' in horecagelegenheden in het centrum

16 mei 2022, 18.00 uur · Aangepast 16 mei 2022, 19.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft de afgelopen maanden een 'handvol' meldingen ontvangen over drogering met een injectienaald. De incidenten gebeurden in horecagelegenheden in de binnenstad. Om welke gelegenheden het gaat kan de politie niet zeggen.

Rond de meldingen is nog veel onduidelijk. Zo ontbreekt er een motief, omdat er volgens de politie geen bijkomend strafbaar feit is gepleegd nadat de slachtoffers het gevoel hadden dat zij waren gedrogeerd. Ook kan niet meer worden vastgesteld of de slachtoffers inderdaad waren gedrogeerd en zo ja, waarmee. De politie roept slachtoffers op om direct bij een vermoeden naar een huisartsenpost te gaan.

De NOS publiceerde afgelopen week een interview met een 22-jarige vrouw die zei dat zij was gedrogeerd met een naald. De politie hield daarover tegen AT5/NH Amsterdam een slag om de arm, maar kan nu de meerdere meldingen toch bevestigen. Volgens de NOS zijn twee mannen van 19 jaar en een vrouw van 21 ook slachtoffer geworden in onder meer een Amsterdamse nachtclub. Die 21-jarige vrouw zegt tevens van haar bankpas en airpods te zijn beroofd.

Het onderzoek naar de meldingen loopt nog. Wel blijkt het opsporen van verdachten volgens een politiewoordvoerder lastig, omdat de meldingen gaan over drogeringen in een menigte. Ook is niet duidelijk hoe groot het probleem echt is, omdat centrale registratie ontbreekt. Het fenomeen is al langer bekend in Groot-Brittannië, Frankrijk en België.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938