Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Twee kilo coke in verborgen ruimte aangetroffen na opvallend rijgedrag op de A4

16 mei 2022, 19.52 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft vorige week zeven aanhoudingen verricht op verdenking van verboden wapen- en drugsbezit. Agenten volgden de verdachten naar een adres in Amsterdam nadat twee auto's opvallend rijgedrag vertoonden op de A4.

Flickr

De agenten zagen vorige week dinsdag tijdens hun surveillance twee voertuigen rijden die contact met elkaar zochten. Ze volgden de voertuigen naar een Amsterdams adres, waar tussen de inzittenden van beide voertuigen mogelijk een overdracht van strafbare goederen was geweest.

Daarop werd overgegaan tot controle van een van de voertuigen en de inzittenden. Tijdens het doorzoeken van een van de voertuigen werd op de bijrijdersstoel en in een verborgen ruimte in totaal twee kilo cocaïne aangetroffen. Ook in het tweede voertuig werd een verborgen ruimte aangetroffen.

De inzittenden zijn daarop aangehouden en de voertuigen in beslag genomen. De verdachten komen uit Leidschendam, Den Haag en Amsterdam en zijn tussen de 25 en 38 jaar oud. Diezelfde avond heeft de politie een Amsterdamse woning doorzocht van een van de verdachten. Hierbij zijn onder meer hennep, een vuurwapen en een 'aanzienlijke hoeveelheid' harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Drie van de zeven verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast. De andere vier zijn op de dag van de aanhouding vrijgelaten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938