Start van hoofdcontent
nl

Eenhoornblokken: ''De lobby is een verlenging van je huiskamer''

20 mei 2022, 12.00 uur · Aangepast 23 mei 2022, 10.56 uur · Door AT5 Producties

De Eenhoornblokken, twee woongebouwen met 149 sociale huurwoningen, ligt in Oost. Het ontwerp is erop gericht dat bewoners gebruik maken van collectieve voorzieningen. Zo hebben beide gebouwen een lobby met een gemeenschappelijke huiskamer en is er een wasserette.

AT5

Marijke van Wilsem woont samen met haar man en twee kinderen in de Eenhoornblokken. ''Na 25 jaar wilde ik graag weer in Amsterdam wonen. Want ja we woonden in Almere.'' Toen vier van de zes kinderen het huis uit waren gevlogen zagen ze hun kans en verhuisden ze naar Amsterdam Oost. En daar hebben ze geen spijt van. ''We wonen hier heel fijn. Het is allemaal nieuw, energieneutraal, zonnepanelen, dus ja het is een fijne plek'', vertelt Marijke.

Marijke is blij met de collectieve voorzieningen in het gebouw. ''De lobby is een soort verlenging van onze huiskamer. Daar kunnen we bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes geven.'' Ook genieten ze dagelijks  van de binnentuin die gemaakt is op het dak van de garage.

Simon en Marijke van Wilsem

Breng je stem uit

Wat vind jij? Is de Eenhoornblokken de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022, breng je stem uit op amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs. Zaterdag 18 juni wordt de winnaar live bekend gemaakt op AT5.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland.