Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie mensen aangehouden na schietpartij Buikslotermeerplein, twee gewonden

18 mei 2022, 11.17 uur · Aangepast 18 mei 2022, 14.31 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de schietpartij die vanochtend op het Buikslotermeerplein in Noord plaatsvond. De drie zaten in een auto toen ze op N247 door agenten werden gesignaleerd en werden niet veel later tot stilstand gebracht. Twee verdachten zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 11.00 uur vanochtend kwamen er meerdere meldingen over de schietpartij, die op een parkeerterrein in de buurt van het Buikslotermeerplein plaatsvond.

'Ruzie'

Volgens ooggetuigen kregen twee groepen ruzie met elkaar na een drugsdeal. Dat begon met een vechtpartij. Niet veel later zou iemand naar een vuurwapen gegrepen hebben en daarmee hebben geschoten. Een van de twee groepen zou vervolgens te voet gevlucht zijn, een andere groep vluchtte met de auto.

Die auto kwam de politie al vrij snel op het spoor. Deze werd op de N247 tot stilstand gebracht en aan de kant  gezet. Twee van de drie inzitten bleken gewond te zijn. Zij zijn dus overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde inzittende is meegenomen naar het politiebureau.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938