Start van hoofdcontent

Stad

nl

HVO-Querido in shock na dodelijke mishandeling geliefde begeleider: "Afschuwelijk nieuws"

18 mei 2022, 18.26 uur · Aangepast 18 mei 2022, 18.37 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De dood van een 65-jarige begeleider van HVO-Querido is bij de zorgorganisatie als een bom ingeslagen. De man werd vorige week zwaargewond aangetroffen op straat in West en overleed zondag in het ziekenhuis. Een cliënt is verdachte in de zaak en zit vast. "Hij was een geliefde medewerker", zegt Jessica Wesselius van de Raad van Bestuur over het slachtoffer.

AT5

Wesselius: "Het is echt afschuwelijk nieuws. Mensen zijn enorm aangeslagen. Natuurlijk het betrokken team, de medewerkers. Maar ook de cliënten, want het was een hele geliefde medewerker die we verloren zijn. Je merkt dat iedereen verdrietig is. We ontvangen ook heel veel steunbetuigingen. Het is mooi om te zien hoe iedereen dan bij elkaar komt staan om dit te dragen. De verslagenheid is groot."

Vragen

Bij HVO-Querido weten ze nog niet precies wat er is gebeurd. "Die vraag speelt natuurlijk overal, zeker ook bij ons. Helaas weten we heel weinig. We weten dat onze medewerker gewond gevonden is op straat. We weten dat een cliënt van ons in voorlopige hechtenis zit en dat onze medewerker helaas is overleden. Maar eigenlijk weten we verder niks. Dat is heel frustrerend, maar eigenlijk is dit wat we kunnen vertellen."

Volgens de advocaat van de cliënt heeft hij een aanval gekregen waarbij hij zijn bewustzijn is verloren. Toen hij bijkwam trof hij zijn begeleider gewond aan in de voortuin, toen heeft hij 112 gebeld. De politie doet nog onderzoek naar het incident, maar logischerwijs roept het gebrek aan details van het voorval veel vragen op, die moeilijk beantwoord kunnen worden

"Onze aandacht gaat nu vooral uit naar al die betrokkenen. Dan heb je het niet alleen over het team zelf, maar zeker ook over al onze andere medewerkers. En ook hoe je ermee omgaat en wat je erbij voelt. We kunnen pas in een latere instantie kijken wat voor lering we hier wel of niet uit kunnen trekken en wat betekent dat dan. Dus nee, dit is het voor nu even" zegt Wesselius.

Herdenking

De overleden medewerker was erg geliefd binnen de organisatie en werkte ruim twintig jaar voor Hvo-Querido. Er wordt gekeken of er een herdenkingsdienst voor hem kan worden gehouden. De verdachte cliënt zit nog vast en maandag besluit de rechtbank of de verdachte langer vast blijft zitten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938