Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man met spoed naar ziekenhuis gebracht na val in water bij Doelensluis

22 mei 2022, 09.25 uur · Aangepast 22 mei 2022, 18.04 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij de Doelensluis, in het verlengde van de Nieuwe Doelenstraat in het centrum, is vannacht een man in het water gevallen. De brandweer heeft de man uit het water gered en hij is vervolgens gereanimeerd. De man is daarna overgebracht naar het ziekenhuis, hoe het met het slachtoffer gaat is onbekend. 

Het incident gebeurde rond 02.30 uur. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was het slachtoffer al onder water verdwenen. De duikers van de brandweer wisten de man binnen anderhalve minuut uit het water te halen, waarna hij werd gereanimeerd. 

Hoe het kon gebeuren dat de man in het water viel, wordt nog door de politie onderzocht. Wat bekend is, is dat de man samen met een vriend eerst over de Oude Turfmarkt liep en daarna in het water viel. De vriend is ter plaatse door de politie gehoord. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen verdachten zijn aangehouden. Wel is de recherche op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren. Ook mensen met een geparkeerde auto met camera's of een videodeurbel worden gevraagd om informatie te delen. 

Martin Damen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938